El TS ratifica la presó per a Bustos per retirar multes a familiars

L'execució de la condemna a l'exalcalde de Sabadell queda ara en mans de l'Audiència de Barcelona

manuel bustos
manuel bustos

L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos podria acabar entrant finalment a la presó en els pròxims mesos. El Tribunal Suprem ha ratificat els tres anys de privació de llibertat i 16 anys d’inhabilitació pels delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació per la retirada de multes a familiars, una de les peces -en concret, la 30- incloses en el cas Mercuri. Ara, l’Audiència Provincial de Barcelona serà l’encarregada d’executar la sentència.

La sentència que ratifica el Suprem té el seu origen en la retirada de dues multes a la seva dona i als seus dos fills l’any 2012.

Aquesta és la segona condemna que encaixa Bustos. De fet, vuit anys després, de les més de 35 peces que van conformar la macrocausa per la qual va ser detingut el 27 de novembre del 2012, en queden 11 de vives i tres de jutjades que han acabat en condemna.

El balanç és d’una cinquantena d’investigats i una única sentència ferma per tràfic d’influència a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, i per la qual Manuel Bustos, el seu germà Paco Bustos i l’exsecretari d’Organització del PSC Daniel Fernández van ser condemnats a un any i quatre mesos de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides