Iglesias deixa el govern per enfrontar-se a Ayuso

"El 4 de maig es decideix si la ultradreta consuma el seu assalt a Madrid o si els aturem", proclama el vicepresident segon i líder de Podemos

Pablo Iglesias
Pablo Iglesias

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest dilluns que deixa l’executiu per disputar la presidència de la Comunitat de Madrid, si rep la conformitat de la militància del seu partit.

El líder de Podemos ha explicat que ha comunicat al president Pedro Sánchez la decisió, així com la seva voluntat de ser succeït al ministeri per la secretària d’Estat Ione Belarra, i que la ministra Yolanda Díaz assumeixi la vicepresidència segona.

Iglesias ha justificat la decisió adduint que “Madrid està en aquests moments davant d’un enorme risc”, que assegura que afecta a tota Espanya, en referència a la possibilitat que “hi hagi un govern d’ultradreta amb [Isabel Díaz] Ayuso i amb Vox“, que ha associat amb el trumpisme. “El 4 de maig es decideix si la ultradreta consuma el seu assalt a Madrid o si els aturem“, ha assenyalat.

“Hem d’impedir que aquests delinqüents, que aquests criminals, que reivindiquen la dictadura, que fan apologia del terrorisme d’Estat, que promouen la violència contra els migrants, contra els homosexuals i les feministes, que quan uns militars parlen d’afusellar 26 milions de roigs, diuen que són la seva gent, puguin tenir tot el poder a Madrid”, ha argumentat sobre una decisió que, segons assegura, ha meditat amb els dirigents locals com Isa Serra i Jesús Santos.

Iglesias, així mateix, ha dit que tenen el deure històric d’aconseguir “la unitat de l’esquerra transformadora”, i ha proposat superar les diferències i presentar una candidatura única amb els seus excompanys de Más Madrid.

Sobre el seu successor a la política espanyola, ha assenyalat la ministra de Treball, Yolanda Díaz, de qui ha dit que pot ser la futura presidenta del govern, i per a qui ha demanat el suport de la militància de Podemos, Izquierda Unida i En Comú Podem, en el cas que ella decideixi assumir el lideratge.

(Visited 150 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari