Alerta a Catalunya per la presència de triquinosi en carn de caça procedent de l’Alt Urgell

Les autoritats sanitàries recorden que cal extremar les precaucions per evitar el consum de carn de caça que no estigui validada segons la normativa

El Departament de Salut ha notificat a l’alcaldessa de Ribera d’Urgellet (Alt Urgell, Lleida) i presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós (Junts), la detecció de tres nous casos positius de triquinosis en carn de senglar: dos exemplars abatuts a la zona d’Arfa (Ribera d’Urgellet), i d’un altre animal mort a la zona de Gavarra, al terme de Coll de Nargó (Alt Urgell, Lleida).

Segons informa La Valira, aquests casos se sumen als dos que van ser notificats pel Departament de Salut a principis de febrer, i en aquest cas corresponien a porcs fers abatuts als termes de Montferrer i Castellbò i de Coll de Nargó.

Davant aquests nous positius de triquinosis, les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat que s’extremin les precaucions per a evitar el consum de carn de caça que no estigui validada per tots els controls establerts per la normativa.

Aquest avís va especialment dirigit als gremis de restauració i els establiments de venda al detall, a més de les agrupacions de caçadors.

La conselleria adverteix també que la congelació de la carn no garanteix la inactivació de les larves de triquina i que, per tant, “no pot substituir l’anàlisi per a detectar la presència del paràsit”.

La transmissió de la malaltia es pot produir també a través d’altres animals que hagin consumit carn de senglar infestada, com seria el cas de gossos, guineus, rates i ratolins, entre altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

2 comentaris a “Alerta a Catalunya per la presència de triquinosi en carn de caça procedent de l’Alt Urgell”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.