Toni Soler llegeix el text de rèplica exigit per Joan Coscubiela a l’’Està passant’ i s’estalvia el judici d’avui

El programa de TV3 va donar a entendre que l’exdirigent dels comuns va ser membre del consell d’administració d’Endesa

Toni Soler, llegint ahir el text de rèplica de Joan Coscubiela a la informació falsa emesa al programa Està passant del 12 de gener

El director de TV3, Vicent Sanchis, i el director i presentador del programa Està passant, Toni Soler, no hauran de comparèixer avui 23 de febrer als jutjats per haver negat el dret a rèplica a l’exportaveu dels comuns al Parlament, Joan Coscubiela. A mig programa d’aquest dilluns, Soler va procedir a la lectura íntegra del text que Coscubiela exigia que es llegís en directe, sense cap mena de comentaris i postil·les. L’acord entre els representants de Minoria Absoluta, la productora que realitza l’Està passant, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i de Joan Coscubiela s’ha assolit poques hores abans d’un judici que, finalment, no se celebrarà.

Al programa emès el passat 12 de gener, Toni Soler i Jair Domínguez, que exerceix com a copresentador, van criticar el cost del rebut de la llum i van fer broma dient que el govern espanyol podia aconseguir abaratir-lo telefonant a qualsevol dels polítics retirats que han passat a formar part del consell d’administració d’una empresa elèctrica. Entre els dos van fer un llistat d’aquests polítics, entre els quals van incloure l’exportaveu parlamentari de Catalunya Si Que Es Pot. La conversa entre els dos presentadors va acabar amb Jair Domínguez dient que “tampoc és que tots els polítics vulguin acabar al consell d’administració d’una elèctrica”.

Arran d’aquestes afirmacions en directe per TV3, Joan Coscubiela va enviar un burofax a Vicent Sanchis i a Toni Soler reclamant que en set dies es llegís al programa Està passant la següent nota: “Joan Coscubiela mai ha format part del consell d’administració de cap empresa elèctrica. El fragment del programa del 12 de gener en el que incloíem Joan Coscubiela en un llistat de persones amb responsabilitats polítiques que han format part del consell d’administració de les elèctriques conté informació que no respon a la realitat. Així ho fem palès a petició de l’interessat que ha exercit el dret de rectificació”. En la carta a Sanchis i Soler, Coscubiela explicava que l’única vinculació que havia tingut amb una empresa elèctrica era amb Endesa, de la qual n’havia estat membre del Consell Assessor entre els anys 2006 i 2011, en representació del sindicat Comissions Obreres, sindicat del que n’havia estat secretari general. Per aquesta activitat mai no va cobrar ni dietes ni retribució de cap tipus.

A l’Està passant del 21 de gener, Soler no només no va rectificar la informació que havia donat nou dies abans sinó que la va ratificar. Va llegir el següent text: “Com a responsable del programa he de precisar que ens vam referir a Coscubiela com a exconseller d’una elèctrica, cosa que és certa, perquè Coscubiela va formar part durant anys del consell assessor d’Endesa, i no vam dir que formés part de cap consell d’administració, per tant ens ratifiquem plenament en el contingut del programa”.

Coscubiela va decidir recórrer als jutjats perquè s’emetés la rectificació que va demanar. A més, exigia que aquesta rectificació es llegís sense comentaris del presentador, tal i com determina la llei orgànica que regula el dret de rèplica. TV3 i Minoria Absoluta també s’han compromès a inserir aquesta rectificació a les xarxes socials en les que es va compartir el programa “publicant en els seus arxius digitals l’avís que posi de manifest la rectificació de que la notícia original no reflecteix la realitat dels fets”. A més, la direcció de TV3 haurà d’arbitrar “els mecanismes adients per a què en el dispositiu TV3 a la carta en el que es poden recuperar els programes ja emesos, aparegui aquesta rectificació, acompanyant les emissions dels dies 12 de gener i 21 de gener de 2021”. De moment, aquests apartats de l’acord encara no s’han dut a terme.

Hauria estat la segona vegada que Toni Soler passava pels jutjats per culpa de l’Està passant. L’11 de desembre de l’any passat ho va haver de fer juntament amb Jair Domínguez i un altre col·laborador del programa, Magí García, arran d’una denúncia del Sindicat de Policies de Catalunya per haver qualificat de “gossos” els Mossos d’Esquadra. En aquella ocasió, tots tres van coincidir a dir que s’havien equivocat i van demanar disculpes. Domínguez sí que haurà de passar pels jutjats properament perquè Vox s’hi ha querellat perquè va dir a la seva secció del programa El matí de Catalunya Ràdio que calia combatre el feixisme i Vox “a cops de puny”.

(Visited 17.253 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Toni Soler llegeix el text de rèplica exigit per Joan Coscubiela a l’’Està passant’ i s’estalvia el judici d’avui”

  1. Jo vaig ser afavorit x un prestec de 6000 euros i concedit amb una rapidesa record. Lo lamentable va ser la obligatorietat de fer una assegurance de la llar si el volia aconseguir.

    Respon

Feu un comentari