Segueixen baixant els malalts per covid a les UCI i creixent la velocitat de propagació del virus

La consellera Vergés alerta que "estem en un moment fràgil" i que "una quarta onada seria molt dramàtica"

Covid 19

Aquest dilluns els indicadors diuen que segueixen baixant els malalts per covid-19 ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) a Catalunya. Avui són 588 les persones en estat crític que es troben ingressades a les UCI dels hospitals catalans, mentre que ahir eren 593.

Es dona la circumstància, però, que segueix creixent l’augment de velocitat de la propagació del virus (Rt) que se situa aquest dilluns quatre centèsimes més que ahir diumenge, fins a arribar al 0,95. Si aquesta dada es manté per sota de l’1 vol dir que la covid-19 està en regressió.

Aquest dilluns, el Departament de Salut també ha informat que en les darreres 24 hores s’han notificat 708 nous contagis, donant una dada total de 547.107 contagiats a Catalunya des de l’inici de la pandèmia. Pel que fa al risc de rebrot (EPG) ha pujat fins a 263, dos punts per sobre del diumenge. Quan aquest índex està per sobre de 100 indica que la situació sanitària és de risc alt.

En aquest context, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que estem en unes setmanes clau per donar temps al sistema sanitari per reduir la pressió i per veure el resultat de les vacunes. En declaracions a TV3, Vergés ja afirmat que “estem en un moment fràgil” i que “una quarta onada seria molt dramàtica”.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari