Vox és una de les tres forces més votades en una cinquantena de municipis el 14-F

La formació de Santiago Abascal aconsegueix la victòria a Vilamalla (Girona) i a la Pobla de Mafumet (Tarragona)

Un dels grans titulars de la nit electoral dels comicis catalans va ser l’entrada de Vox amb 11 diputats al Parlament de Catalunya (7 per Barcelona, 2 per Tarragona, 1 per Girona i 1 per Lleida). El partit ultradretà va obtenir la confiança de més de 217.000 catalans i catalanes, fet que li permetrà ser el quart grup parlamentari a la cambra catalana.

La formació política de Santiago Abascal ha aconseguit ser la força política més votada en dos municipis catalans: Vilamalla (Girona) i la Pobla de Mafumet (Tarragona). A la localitat gironina, el partit ultradretà va obtenir el 22,52% dels vots, que equival a 102 paperetes. Segueixen a Vox en aquest poble JxCat (19,21%) i ERC (18,76%). Per la seva part, a la Pobla de Mafumet, la candidatura que lidera Ignacio Garriga a Catalunya va guanyar per un vot al PSC. En aquest sentit, Vox va rebre el suport de 249 votants (21,32%) i els socialistes catalans de 248 (21,23%). El tercer partit va ser ERC, amb 231 vots (19,78%).

D’altra banda, la força d’extrema dreta va ser una de les tres formacions més votades en una cinquantena de municipis catalans, d’entre els que destaca a la província de Barcelona Canovelles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Andreu de la Barca, Barberà del Vallès o Badia del Vallès. També destaca la localitat lleidatana de Vilamòs, on Vox va ser la segona força més votada amb el 25,35% de les butlletes.

A la província de Girona, Vox, a part de Vilamalla, es va fer fort en quatre municipis, d’entre els que cal ressaltar Sant Climent Sescebes (3a força i 20,25% dels vots) i Sant Miquel de Fluvià (2a i 20%).

Finalment, a Tarragona, el partit ultradretà va ser una de les tres opcions polítiques més votades en una quinzena de localitats (Vila-Seca, Salou, La Canonja…).

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari