La JEC ordena a la Generalitat que protegeixi Vox millor

L'autoritat electoral reclama detencions contra els qui tractin d'impedir violentament actes de campanya del partit ultradretà

Protesta contra Vox
Protesta contra Vox

La Junta Electoral Central ha instat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que garanteixi la seguretat dels actes de campanya de Vox a Catalunya, perquè no es repeteixin els atacs que van patir els representants de la formació ultradretana els darrers dies a Vic i a Salt.

En particular, reclama als cossos policials que identifiquin i, si cal, que detinguin aquelles persones que usin la violència per impedir actes de campanya de Vox, que considera que ha patit “actes d’intimidació i violència” que constitueixen una vulneració dels articles 21 i 23 de la Constitució, relatius als drets fonamentals de reunió i de participació en afers públics.

Així mateix, l’òrgan que vetlla pels processos electorals a Espanya conclou que s’ha vulnerat el dret d’igualtat entre tots els candidats, inclòs a la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), dels representants de la formació ultradretana.

Vox va portar als tribunals els fets de Vic i de Salt, i també va denunciar a la JEC que els seus representants es van trobar desprotegits per part dels Mossos d’Esquadra, ja que considera que la protesta es va situar massa a prop del lloc on els polítics de Vox intervenien, i que s’hauria d’haver dispersat els que llençaven objectes.

La JEC ha conclòs que els Mossos van desplegar “importants dispositius de seguretat”, però que, tot i que “han evitat o reduït els danys”, no han impedit que els actes de Vox “s’hagin celebrat en un ambient de coerció”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides