PSOE i Podemos, a favor de reactivar la taula de diàleg

Votaran a favor al Congrés d'una proposta en aquest sentit d'ERC

Membres de la taula de diàleg entre el PSOE i ERC
Membres de la taula de diàleg entre el PSOE i ERC

Els dos socis del govern espanyol, PSOE i Unidas Podemos, han anunciat que votaran, al Congrés dels Diputats, a favor de reprendre la taula de diàleg amb representants del govern català, que es va deixar de reunir fa un any. Es tracta d’una proposta presentada per ERC, dirigida a reactivar les trobades després de les eleccions del 14-F, que coincideix amb els primeres dies de la campanya electoral a Catalunya.

La portaveu parlamentària socialista, Adriana Lastra, ha manifestat que la proposta d’ERC “no difereix” de l’acord d’investidura segellat amb el partit que lidera Oriol Junqueras, l’entesa que va originar la taula de diàleg, i ha assegurat que el PSOE i el govern volen complir amb els seus compromisos.

El portaveu parlamentari d’En Comú Poden, Gerardo Pisarello, ha avançat que també hi votaran a favor i ha destacat la necessitat que el nou govern català estigui “compromès” amb l’objectiu de fer possible el diàleg. Així mateix, ha afirmat que la taula de diàleg no és una conquesta d’uns sobre uns altres, sinó dels que volen “una solució dialogada al conflicte”.

(Visited 205 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari