La soca britànica força Catalunya a prorrogar les seves restriccions

Salut diu que "l'amenaça" d'aquesta variant de la covid-19 no permet relaxar les mesures vigents

Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

La tercera onada comença a desaccelerar-se a Catalunya, que redueix el nombre de nous contagis. Amb tot, el Secretari General del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha advertit que “l’amenaça de la soca britànica” no permet plantejar-se un relaxament de les mesures implementades per frenar la pandèmia de la covid.

El pròxim diumenge 7 de febrer, s’acaben les restriccions imposades pel Govern que, entre altres, mantenen el confinament perimetral per municipis, limiten les reunions socials a sis persones, obliga a tancar els gimnasos i centres esportius, així com imposa que els restaurants només puguin mantenir la seva activitat en la franja dels esmorzars i dinars alhora que els comerços, excepte els essencials, han d’estar tancats els caps de setmana.

Així, tot i que les dades milloren a Catalunya, Ramentol ha estat clar i ha recordat que la pandèmia de covid no s’ha acabat. A més, ha agregat que la situació actual, marcada per la nova soca de coronavirus detectada al Regne Unit a l’octubre, tampoc permet ser optimista. Aquesta nova variant, segons el govern britànic, és més contagiosa i letal.

“A partir del 7 de febrer no podem dir a la població que ja ha passat, perquè no és el cas”, ha precisat Ramentol en una entrevista a Catalunya Ràdio. Malgrat això, no ha concretat si es mantindran les restriccions vigents o s’imposaran de noves. “Ho estudiarem aquesta setmana”.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, apostar per prorrogar el gruix de les mesures per aturar els contagis més enllà del 7 de febrer. Argimon ha concretat que defensarà mantenir el confinament municipal, el toc de queda i les restriccions en determinats sectors per reduir la interacció social.

(Visited 3.175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari