Contradiccions sobre els motius del retard en l’entrega i distribució de vacunes a Andorra

Pfizer-BioNTech assegura que, de moment, no autoritza que els seus productes siguin exportats a un país diferent del que els ha comprat

Versions contradictòries sobre l’endarreriment de l’arribada de les 2.000 vacunes de Pfizer a Andorra que, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar per a la primera setmana d’aquest mes de gener. Si aquest divendres el titular de la cartera ministerial va justificar el retard a “aspectes interns jurídics de la companyia”, aquest dilluns s’han conegut alguns detalls sobre l’entrega dels vaccins per part de la farmacèutica.

Així, segons publica LA VALIRA, l’empresa Pfizer-BioNTech assegura que, de moment, no autoritza que els seus productes siguin exportats a un país diferent del que els ha comprat, tot i que Martínez Benazet ha reiterat avui en compareixença de premsa que el lliurament es durà a terme segons els acords formals signats amb els governs espanyol (per subministrar la vacuna Pfizer) i francès (per a la vacuna Moderna) i que, ha afirmat, “segueixen vigents”. Uns tractats que penjarien del conveni amb la Unió Europea del passat mes de novembre que, segons el ministre de Salut, contempla el proveïment de vaccins a països tercers.

Martínez Benazet ha explicat que ha enviat diferents cartes a les farmacèutiques per tal d’aclarir els motius exactes d’aquest retard en el lliurament, tenint en compte que “vaig signar la setmana passada diferents documents amb Pfizer per garantir la confidencialitat i altres aspectes relacionats amb el nou fàrmac” tal com demanaven aquestes empreses.

Malgrat tot, a hores d’ara, encara no hi ha una data precisa per a l’arribada de les vacunes que “ja estan a Madrid” per al seu posterior trasllat al Principat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides