Oriol Mitjà creu que no endurir les restriccions portarà Catalunya a les 500 morts setmanals

L’epidemiòleg de confiança de Quim Torra, enfrontat de fa temps amb el departament de Salut, insta a portar als tribunals la gestió del govern de la Generalitat

L'epidemiòleg Oriol Mitjà, al documental que li va dedicar TV3
Oriol Mitjà, al documental 'Història d'un assaig'

L'epidemiòleg Oriol Mitjà, al documental que li va dedicar TV3

Oriol Mitjà, l’epidemiòleg de confiança de l’ex-president de la Generalitat i que ara està enfrontat amb el departament de Salut, considera que “l’alta transmissibilitat de la variant britànica i la manca de mesures de la nit de Cap d’Any ens porten al desastre. Passarem ràpidament de 13.000 a 30.000 casos per setmana; de 350 a 600 casos a les UCIs; i de 200 a 500 morts per setmana a Catalunya”. Mitjà ha fet aquesta afirmació a Twitter on ha encadenat un seguit de missatges que acaba preveient que “la Justícia podria ser qui valori les vostres decisions” referint-se als responsables del govern català. “Si en tres setmanes, familiars i empreses demanen a la Justícia que indemnitzeu per les pèrdues, penso que els informes tècnics externs els seran favorables”, ha afegit.

“Pel què fa a la tercera onada, sembla que heu tirat la tovallola, i us centreu en la vacuna. Sembla que 1.000 morts al mes ho considereu ‘acceptable’. És un error greu perquè la vacuna trigarà temps en aturar la pandèmia”, afirma. Aquestes afirmacions d’Oriol Mitjà s’han produït a les portes d’un Cap d’Any, on malgrat les mesures de control decretades pel govern de la Generalitat, es preveu que hi hagi centenars de festes privades que les incompleixin. En declaracions a RAC1, l’epidemiòleg s’ha mostrat convençut que després de les festes de Nadal caldrà un nou confinament dels ciutadans, tot i que creu que serà menys rigorós que el de la primavera passada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides