L’Eurocambra demana incloure el delicte “contra la integritat constitucional” a l’euroordre

PP i Ciutadans asseguren que aquest canvi legal hauria permès l’entrega de Puigdemont a les autoritats espanyoles

Parlament Europeu
Parlament Europeu

La comissió de Llibertats Civils, Justícia i Interior del Parlament Europeu aprova un informe pactat pel Partit Popular Europeu, Renovar Europa i el Partit Socialista Europeu que actualitza l’ordre europea d’arrest, més coneguda com a euroordre, i que inclou 10 nous delictes que permetran que les persones fugides de la justícia del seu país siguin entregades automàticament a aquestes.

Un dels delictes que contempla aquest nou text és el contra “la integritat constitucional” comesa “mitjançant l’ús de la violència”.

Fonts del PPE i de Renovem Europa, del qual forma part Ciutadans, han assegurat a El Mundo que aquest nou delicte hauria permès l’entrega de l’expresident de la Generalitat i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, a les autoritats espanyoles.

El document, si no hi ha canvis, s’aprovarà aquest mes de desembre a l’eurocambra. D’aquesta manera, el Parlament Europeu demanarà a la Comissió Europea la reforma de l’euroordre, que “deixa la mínima discrecionalitat possible” a la justícia de cada país a l’hora de rebutjar una sol·licitud de detenció i entrega.

L’informe també cerca ampliar l’euroordre a delictes com la violència de gènere,  els episodis massius de contaminació o els delictes contra l’ordre públic.

(Visited 525 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari