Borràs arrasa en les primàries de Junts i esdevé la candidata

La portaveu al Congrés, sobre la que plana un procés judicial, guanya Calvet i serà candidata del partit de Puigdemont

Laura Borràs

Laura Borràs serà la candidata a la Generalitat de JxCAT, després que s’hagi imposat al conseller Damià Calvet en les primàries que el nou partit de l’expresident Carles Puigdemont ha celebrat aquest cap de setmana. L’actual portaveu al Congrés i exconsellera de Cultura ha rebut el suport del 75,8% dels afiliats que han participat en el procés, Calvet ha obtingut un 20,5% dels vots i un 3,72% han votat en blanc. Poques hores abans que es posés en marxa la votació, el tercer candidat, Jordi Ferrés, va renunciar en favor de Laura Borràs.

Més del 76% del cens ha participat en les primàries, segons ha anunciat la portaveu del partit, Elsa Artadi. I en xifres absolutes, això significa que 2.959 afiliats han votat Borràs, 799 han triat Calvet i 145 han escollit una papereta en blanc.

“Estem començant a fer història per poder fer un projecte progressista, per caminar cap a la República”, ha dit Borràs, visiblement emocionada, abans d’afirmar que “no ha perdut ningú” en la votació de les primàries sinó que “ha guanyat Junts per Catalunya”. La candidata efectiva del partit de Puigdemont ha agraït l’elevada participació de les bases i, en especial, el suport de l’expresident Quim Torra.

També ha assegurat que no s’ha de triar “entre gestió i independència”. “Independència, és clar que sí; i gestió, és clar que també”, ha proclamat, després d’una campanya interna en què Calvet havia fet més èmfasi en el “bon govern”, amb un programa amb més matisos ideològics que el de Borràs en àmbits com les polítiques econòmiques i socials.

Sobre Borràs plana la investigació del Tribunal Suprem per presumptes delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de cabals públics i falsedat documental en l’adjudicació de contractes durant la seva etapa al front de la Institució de les Lletres Catalanes (2013-2018).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides