Illa preveu que Espanya tindrà 20 milions de dosis de la vacuna Pfizer a principis de 2021

El ministre de Sanitat espera que el maig del proper any hi pugui haver “un percentatge bastant rellevant” de població espanyola vacunada

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que “les primeres dosis” de la vacuna Pfizer “haurien d’arribar a principis de l’any que ve” i preveu que el maig de 2021 hi pugui haver “un percentatge bastant rellevant” de població espanyola vacunada.

Illa ho ha dit en una entrevista a TVE després que la companyia Pfizer anunciés aquest dilluns que la vacuna que està desenvolupant tindria una efectivitat del 90%. "Calculem que de Pfizer arribaran uns 20 milions de dosis, és una vacuna a doble dosi i podria immunitzar uns deu milions de persones", ha afirmat el titular de Sanitat, que també ha avançat que serà gratuïta.

Illa, que té previst firmar nous contractes amb Pzifer aquesta setmana o la següent, ha informat que es tracta d’una vacuna que s’ha de conservar a 80 graus sota zero de temperatura, però ha remarcat que “la companyia ha facilitat els mitjans logístics que faran que no hi hagi cap problema, ni al nostre país ni a cap país de la Unió Europea.”

D’altra banda, el responsable de Sanitat ha afirmat que l’arribada de la vacuna “suposarà un canvi rellevant a molts països del nostre entorn a nivell de recuperació econòmica i social”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari