Ordenen registrar els béns de Meirás i prohibeixen als Franco retirar res

La família del dictador no podrà treure cap possessió de la propietat sense la preceptiva autorització judicial
Pazo de Meirás
Pazo de Meirás

La magistrada del Jutjat de Primera Instància número 1 de La Corunya ha prohibit a la família Franco retirar qualsevol bé del Pazo de Meirás i, a petició de l'Advocacia de l'Estat, ha ordenat realitzar un inventari, que començarà dimecres que ve.

La jutgessa ha estimat la petició de mesura cautelar efectuada aquest mateix dilluns per l'Advocacia de l'Estat i ha acordat la realització d'un inventari que abasti la totalitat dels béns existents, tant a l'interior com a l'exterior de l'immoble, després de conèixer-se que els Franco es podrien estar plantejant el trasllat dels béns que hi ha al seu interior. Mentre que l'inventari no estigui finalitzat i la jutgessa ho autoritzi expressament, la família Franco no pot traslladar o retirar cap mena de bé de la finca.

L'inventari, que s'elaborarà amb la col·laboració dels tècnics de la Conselleria de Cultura de la Xunta, començarà a realitzar-se el dia 11 de novembre de 2020, a les 10.30 hores, sota supervisió de la comitiva judicial.

A l'interior del Pazo de Meirás, situat a l'ajuntament corunyès de Sada, es troben les escultures d'Abraham i Isaac -declarades Bé d'Interès Cultural-, pertanyents al Pòrtic de la Glòria, el fons bibliogràfic de l'escriptora Emilia Pardo Bazán i altres objectes d'incalculable valor.

D'aquesta manera, el Jutjat de Primera Instància número 1 de La Corunya ha acordat, a instàncies de l'Estat, l'execució provisional de la sentència que declara que el Pazo de Meirás és propietat pública i per això ordena a la família Franco seva devolució el pròxim 10 de desembre.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari