Pilar Rahola cobrarà enguany del programa ‘Tot es mou’ de TV3 quasi la meitat que l’any passat

El 2019 va ingressar 52.500 euros per participar en el programa que presenta Helena García Melero i el 2020 n’ingressarà 27.000
Pilar Rahola, en una intervención en el programa 'Tot es mou' de TV3
Pilar Rahola, en una intervención en el programa 'Tot es mou' de TV3

L’Espai del proveïdor i client de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) acaba de publicar els diners que cobrarà Pilar Rahola d’aquí a finals d’any per les seves col·laboracions setmanals al programa Tot es mou de TV3. Seran 10.200 euros, que sumats als 16.800 que va cobrar per les seves intervencions els primers set mesos de 2020 donen un total de 27.000 euros. Aquesta quantitat és una mica més de la meitat del que va cobrar l’any passat del Tot es mou: 52.500 euros.

Es trenca així la dinàmica d’augment dels seus ingressos per participar al magazine de tarda que presenta Helena García Melero. El 2018 va cobrar 30.000 euros per les col·laboracions durant la primera part de l’any i 18.300 pels quatre mesos que van de setembre a desembre. En total, 48.300 euros. Rahola també intervé setmanalment a TV3 al programa FAQS, de la nit dels dissabtes, però l'oposició parlamentària no ha aconseguit saber quant cobra per aquestes col·laboracions perquè quan ho ha demanat a la comissió de control de la CCMA al Parlament, la seva presidenta en funcions, Núria Llorach, ha respost que l'empresa Mediapro que produeix actualment el programa es nega a facilitar-li aquesta informació.

El descens dels seus ingressos per intervenir al Tot es mou està relacionat amb la reducció de la seva presència al programa, ja que de les dues participacions setmanals que tenia en temporades anteriors ha passat a només una. Aquest és el motiu de la queixa que Rahola va comentar amb David Madí en un dels àudios que s’han filtrat relacionats amb l’operació Voloh. Rahola explicava en aquesta conversa que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el responsable de comunicació de JxCat, Francesc Pena, i el president d’aquest grup al Parlament, Albert Batet, havien contactat amb el director de TV3, Vicent Sanchis, perquè li donés més espai a la televisió pública catalana. Sanchis, però, no hauria transigit a aquestes pressions. La comentarista expressa la seva indignació en la conversa amb Madí: “Li farem pagar a Sanchis perquè hi haurà un abans i un després”.

Aquesta conversa entre Rahola i Madí va estar present en el debat de la comissió de control de la CCMA al Parlament, el passat divendres. El diputat de Ciutadans, Nacho Martín, va demanar Sanchis que cessés Rahola i el director de TV3 va negar que fos ell qui havia retallat la seva presència al Tot es mou, decisió de la qual va responsabilitzar la directora del programa, Montse Tió. Núria Llorach, va contestar una interpel·lació del diputat socialista, David Pérez, dient que no entraria en “converses privades” i que no donava credibilitat a l’àudio fet públic. Pérez li va exigir que la direcció de la CCMA sortís “en tromba” a denunciar les paraules de Rahola i li va proposar que es pagui a la tertuliana per no aparèixer a TV3.

(Visited 659 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari