Quina preocupació té Aigües de València amb David Madí?

David Madí
David Madí

L’empresa Aigües de València (Global Omnium) va fer una forta aposta per David Madí per expandir els seus negocis a Catalunya, intentant aprofitar-se dels seus privilegiats contactes polítics. Un “win win”, que diria Artur Mas, el mentor del nét de Joan Baptista Cendrós. Per això, Eugenio Calabuig, el principal accionista i president d’Aigües de València, va nomenar, l’any 2018, David Madí president executiu d’Aigües de Catalunya SL, la filial del grup valencià que opera en territori català.

Dos anys després del seu nomenament, els resultats que ofereix David Madí al capdavant d’Aigües de Catalunya SL són més aviat raquítics i no ha aconseguit cap concessió municipal important. Per mirar d’estendre la influència política de la companyia, David Madí va tenir la brillant idea de crear un “consell assessor”, presidit per Joan Puigcercós, l’exlíder d’ERC i exconseller de Governació durant el govern tripartit.

Però les altes instàncies d’Aigües de València –de tarannà més aviat conservador- no estan gens còmodes amb el nomenament de Joan Puigcercós, que cobra 3.000 euros mensuals per aquesta tasca de representació, ja que es tracta d’un destacat exponent de l’independentisme. Així li ho va fer saber Jesús (“Suso”) Civera, mà dreta d’Eugenio Calabuig, a David Madí, en una de les converses enregistrades per la Guàrdia Civil en les investigacions del cas Voloh.

En aquesta conversa, David Madí intenta defensar l’encert de l’elecció de Joan Puigcercós, amb l’argument que a Catalunya “el 50% dels ajuntaments són de Convergència i el 50% d’Esquerra”. El seu raonament és que gràcies a Joan Puigcercós, Aigües de Catalunya SL podrà obtenir contractes de municipis i institucions governades per ERC, en una flagrant i descarada apel·lació al tràfic d’influències.

David Madí també ha triat per formar part d’aquest “consell assessor” Cinta Pascual, presidenta de la patronal de les residències per a la gent gran. Directora general del grup L’Onada, que gestiona una vintena de residències, Cinta Pascual és una destacada exponent de l’emergent “sector negocis” d’ERC, on Xavier Vendrell –també imputat en el cas Voloh- ocupa un lloc preeminent.

Per intentar “colar” l’encert del nomenament de Joan Puigcercós, en la conversa enregistrada per la Guàrdia Civil David Madí recorda a “Suso” Civera que també ha fitxat Joaquim Coello, a qui qualifica de “socialista”, per formar part del “consell assessor” d’Aigües de Catalunya SL. Però la veritat és que Joaquim Coello –que va ser director del Port de Barcelona en l’època del tripartit- ja fa molts anys que no està en l’òrbita del PSC i s’ha dedicat a “festejar” amb el món independentista. En l’actualitat és el president de la Fundació Carulla.

Què en pensa Eugenio Calabuig de les maniobres independentistes de David Madí amb la seva filial a Catalunya? I més ara, que ha estat imputat pel jutge Joaquín Aguirre: el mantindrà en el càrrec de president executiu d’Aigües de Catalunya SL, sabent que s’ha convertit en una persona “indesitjable” a qui ningú despenjarà, per si de cas, el telèfon, amb la qual cosa la seva utilitat empresarial és nul·la?   

(Visited 194 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari