El PDECat proclama l’exconsellera Àngels Chacón com a candidata a la Generalitat

La cap de llista de la formació postconvergent envia un missatge a JxCat: “Exigim respecte a la diversitat ideològica”
Àngels Chacón

L’executiva del PDECat ha proclamat aquest dilluns l’exconsellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, com a candidata a la presidència de la Generalitat per les eleccions autonòmiques del proper 14 de febrer després que aquesta hagi rebut el suport del 93,14% dels militants en les primàries celebrades aquest cap de setmana.

Chacón ha estat l’única candidata del partit en concórrer a les primàries. L'exconsellera necessitava per presentar-se a aquest procés intern la signatura de 1.000 militants, i va aconseguir reunir-ne 1.232, d’entre les que destaquen la de l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, la de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i la de 150 batlles de municipis catalans.

En el seu discurs de proclamació, Chacón ha assegurat que “molts dubtaven que arribaríem fins aquí o cediríem a pressions, però per damunt de tot hi ha el nostre país”, i ha defensat que “volem seguir sent essencials en la construcció de la Catalunya del futur". Així mateix, la candidata del Partit Demòcrata a la Generalitat ha enviat un missatge a JxCat: "Exigim respecte a la diversitat ideològica. Reconeixement mutu i diàleg. Unitat no equival a uniformitat. Venen temps complexos. Nosaltres, construirem en positiu”.

Àngels Chacón va ser destituïda com a titular d’Empresa i Coneixement per l’expresident Quim Torra el passat mes de setembre en una remodelació que va fer de l'executiu. Des del PDECat es va entendre el cessament de la seva cap de llista com una “purga política”, ja que Chacón havia estat l’única consellera de l’espai postconvergent que no havia estripat el carnet del PDECat per passar a ser militant de Junts, la formació presidida per Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides