El CEO pronostica una victòria d’ERC pero no de l’independentisme en vots

Vox entraria al Parlament amb almenys quatre escons, segons la darrera enquesta de la Generalitat
El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere...
El vicepresident de la Generalitat i dirigent d'ERC, Pere Aragonès

La darrera enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat situa Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com la força més votada i el suport als partits independentistes en un 47,7% dels vots, de manera que tornarien a quedar per sota del 50%. A més, la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?" rep un 45,5% de respostes afirmatives.

Segons els resultats, coneguts aquest divendres, ERC obtindria un 23,4% dels vots i 35 o 36 escons, Junts per Catalunya (JxCat) sumaria un 19,4 dels suports i 31 o 32 escons, seguit pel PSC, que seria la tercera força amb 24-25 escons.

L'anomenada Enquesta sociopolítica 2020, realitzada entre el 29 de setembre i el 9 d'octubre a partir de 1.500 entrevistes telefòniques, pronostica que Ciutadans, la primera força política a la cambra catalana des de les eleccions del 2017, n'esdevindrà la quarta, amb 16 o 17 diputats. Catalunya en Comú en sumaria 8 o 9; el PP, 7 o 8; la CUP, 6 o 7; i Vox s'estrenaria al Parlament de Catalunya amb 4-6 diputats.

Una participació que arribés al 70% beneficiaria JxCat, que assoliria un empat tècnic amb ERC com a primera força, i també facilitaria un millor resultat de Ciutadans i dels comuns, reflecteix també aquesta enquesta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.