Les ràdios privades acusen Catalunya Ràdio de rebentar preus de publicitat

El responsable de la gestió comercial i el màrqueting dels mitjans públics de la Generalitat, Martí Patxot, acaba de presentar la dimissió
Sala de control de l'estudi central de Catalunya Ràdio
Sala de control de l'estudi central de Catalunya Ràdio

L’Associació Catalana de la Ràdio (ACR), que agrupa a les emissores comercials privades que operen a Catalunya, ha presentat una denúncia a l’Autoritat Catalana de la Competència contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per les rebaixes que Catalunya Ràdio ofereix a les empreses que volen anunciar-s’hi. L’ACR considera que aquests descomptes en el cost dels espais publicitaris poden arribar a ser de fins el 80%, la qual cosa perjudica els ingressos de les empreses privades. Fonts de l’ACR parlen de dumping generalitzat i de competència deslleial.

La gestió de la publicitat a Catalunya Ràdio i TV3 correspon a la Direcció Comercial i de Màrqueting de la CCMA. El responsable d’aquesta direcció ha estat des de setembre de 2016 Martí Patxot, que acaba d’anunciar la seva dimissió. Patxot va intentar amb aquestes rebaixes capgirar la tendència a la baixa de la recaptació per publicitat però no se n’ha sortit. Quan va assumir el càrrec, la corporació ingressava 64 milions d’euros anuals per aquest concepte. El 2020, es preveu que tanqui l’exercici ingressant-ne com a molt 39,7 milions.

Martí Patxot ha de fer front a una altra denúncia ja que està imputat en el procés obert pel jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona per l’emissió a TV3 i Catalunya Ràdio dels anuncis que convocaven a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 sobre la independència de Catalunya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides