SCC vol treure el sou vitalici a Torra

La plataforma recull signatures per presentar-les al Parlament
Quim Torra, amb el seu govern

Societat Civil Catalana (SCC), la principal plataforma favorable a la unitat d’Espanya i contrària al nacionalisme català sorgida durant els anys del procés, ha iniciat una campanya de recollida de signatures perquè l’expresident de la Generalitat Quim Torra, recentment inhabilitat, no pugui cobrar el sou vitalici d’expresident.

Aquesta entitat considera que el fet que Torra percebi 92.000 euros anuals -un 60% del salari de president- i es retiri com a “centmileurista” és “un abús”, ja que el responsabilitza de “tres anys de confrontació”, i preveu presentar les signatures al Parlament de Catalunya. SCC efectua la recollida mitjançant un formulari online.

Per llei, Torra cobrarà 120.000 euros -el 80% del seu sou presidencial de 153.000 euros- durant els pròxims 14 mesos, la meitat del temps que ha ocupat el càrrec. Quan arribi a l’edat de 65 anys, tornarà a percebre diners públics. En aquest cas, el 60% del que cobrava com a president: 92.000 euros de pensió vitalícia.

La campanya de SCC s’engega després que el Tribunal Suprem confirmés la condemna per desobediència a Torra, la qual l’ha inhabilitat per a l’exercici de càrrecs públics durant 18 mesos. 

A més, coincideix amb el tercer aniversari de la principal mobilització convocada contra el procés per SCC, que va tenir lloc a Barcelona el 8 d’octubre del 2017. En el marc d’aquesta commemoració, l'entitat ha organitzat una trobada amb els líders catalans dels tres grans partits constitucionalistes amb representació al Parlament, Carlos Carrizosa (Cs), Miquel Iceta (PSC) i Alejandro Fernández (PP).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides