Mig milió de persones reben ajuda humanitària de Creu Roja a Catalunya per la pandèmia

35.857 persones han sol·licitat ajut per primer cop, un 143% més que la mateixa data de l'any passat
Creu Roja

El Pla Creu Roja Respon posat en marxa el mes de març a l'inici de la pandèmia de la covid-19 ha atès a Catalunya les necessitats d'ajuda humanitària de 520.056 persones en situació de vulnerabilitat de les quals 35.875 han estat ateses per primera vegada. Aquesta dada representa un increment del 143% respecte al mateix període de l'any 2019. A tot Espanya, Creu Roja ha ajudat a més de 2,5 milions de persones per la crisi generada arran del coronavirus.

La greu crisi sociosanitària derivada de la pandèmia de la covid-19 ha portat l'ajuda humanitària de Creu Roja a dades no vistes fins al moment i que han superat totes les previsions. La inclusió social (294.963 intervencions), la salut (163.656 intervencions) i l'educació (16.980 intervencions), són els tres aspectes en què la gent ha demanat més ajuda a Creu Roja. Tant en salut com en educació, les dones són les que han demandat més assistència, mentre que la inclusió social té un major percentatge d'homes. Barcelona és la província on s'ha sol·licitat, i rebut, més ajuda per part de Creu Roja però també la que ha comptat amb més voluntaris, 7.374 persones.

El 39% de les persones que han demanat la intervenció de Creu Roja han perdut la feina i més de la meitat de les llars, un 54,3%, han vist com disminuïen els seus recursos econòmics estables. Pel que fa a les famílies, el 58% tenen fills menors d'edat a càrrec, sent les llars monoparentals amb una dona al capdavant, el 19%. El 43% dels menors atesos han tingut dificultats per seguir el curs escolar durant el confinament, el que ha eixamplat encara més la bretxa educativa entre els menors.

Tot i que els principals èxits del pla han estat l'entrega de béns bàsics, el restabliment del contacte familiar, l'orientació laboral i l'accés als drets bàsics, Creu Roja Respon centra també els seus esforços a donar una resposta en àmbits com el mercat laboral i el suport als menors en edat escolar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides