Mitjà renya Vergés i defensa la gestió feta pel govern espanyol a Madrid

La consellera va titllar de "café para todos" el pacte entre Illa i Ayuso per frenar el coronavirus en aquesta comunitat
Oriol Mitjà amb Alba Vergés

L'epidemiòleg Oriol Mitjà contradiu les declaracions de la Consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, sobre la crítica que va fer del govern de Pedro Sánchez per la gestió del coronavirus a la Comunitat de Madrid. Es tracta del tuit del "café para todos" de Vergés que va escriure dimarts passat sobre el pacte entre el ministre Salvador Illa i la presidenta Isabel Díaz Ayuso. Mitjà considera que no ha estat oportú: "Consellera, les mesures del 'gobierno' per a Madrid eren encertades. Un acord de mínims, amb indicadors objectius i restriccions fermes. Catalunya pot mantenir un nivell de seguretat major amb llindars més baixos per iniciar les restriccions".

La consellera havia lamentat el pacte que permetia aplicar, de retruc, mesures restrictives a qualsevol ciutat espanyola de més de 100.000 habitants que superi determinats llindars de covid-19. La consellera d'Esquerra va titllar Sánchez d'amagar la "impotència" de l'executiu estatal de no poder actuar a Madrid, on la pandèmia està en límits superiors a la resta d'Espanya: "Nosaltres sempre actuarem coneixent la realitat i no amb invents pensats a 600 quilòmetres per baralles entre el PP i el PSOE".

L'ordre de confinament s'aplica a deu municipis de la Comunitat de Madrid i afecta al voltant de cinc milions de persones, 3.266.126 a la capital i un altre 1,5 milions als municipis de Parla, Fuenlabrada, Alcobendas, Torrejón de Ardoz, Getafe, Alcorcón, Leganés, Móstoles, Alcalá de Henares, Humanes, la zona de Reyes Católicos a San Sebastián de los Reyes i Villa del Prado.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides