Temps de llegir i actuar

Ja que ens hem de quedar a casa més temps del que voldríem, aprofitem-lo. No dic que no en dediquem a veure sèries a Netflix o HBO, però m’animo a suggerir que ens decantem per les que tenen alguna connexió amb la realitat que ens toca viure. El món que ens deixa aquesta pandèmia exigeix una implicació i un esforç gran per part de tots per lluitar contra les desigualtats, la marginació i l’empobriment que ha generat.

Si ja teníem un món injust abans d’aquest desastrós 2020, ara ha empitjorat. Les solucions no poden ser individuals. O ens en sortim tots i totes o el desastre serà generalitzat.

Les qüestions que calia resoldre fa uns mesos continuen allí i han evolucionat en la direcció contrària a la que voldríem. L’emergència climàtica, l’abandonament dels migrants a la seva sort, la pobresa de grans col·lectius, sobretot dels nens, la violència de gènere, l’opressió dels sistemes dictatorials, el fanatisme polític i social, el supremacisme, la intransigència nacionalista, religiosa o cultural, les malalties que maten a mig món mentre que l’altre mig les supera sense problemes, la concentració de la riquesa i el benestar en unes poques mans i uns pocs països, la violència, el terrorisme… Podeu ampliar el llistat, clar.

No podem reduir la nostra existència a amagar-nos de la Covid-19 i els virus que vindran. No podem fer un descans en la lluita per un món millor i just esperant que passi aquest malson.

Les editorials continuen publicant llibres que ens recorden allò de que tot estar per fer i tot és possible. Que tot sigui possible no ho tinc del tot clar però almenys hi ha gent que ho intenta i en denuncia els esforços per entrebancar l’avenç que desitgem en els àmbits socials i de justícia. Gent com la que escriu llibres que us recomano per llegir entre capítol i capítol de les sèries de les plataformes audiovisuals:

. “Sortir de la presó: una aventura incerta. Voluntariat penitenciari, valor de la societat”. Xavier Badia, Juli de Nadal, Roser García i Irene Monferrer (Icaria @ Más Madera)

. “Petrocalipsis: Crisis energética global y cómo (no) la vamos a solucionar”. Antonio Turiel (Alfabeto)

. “Radical (s). Una reflexió sobre la identitat”. Saïd El Kadaoui (Enciclopèdia)

. “Y ahora yo qué hago. Cómo evitar la culpa climàtica y pasar a la acción”. Andreu Escrivà (Capitán Swing)

. “El libro negro del BBVA. De la oligarquía vizcaína al caso Villarejo”. Oriol Malló (Txalaparta)

Un altre dia us en recomano uns quants més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides