Quin gran projecte ha quedat paralitzat amb el cessament de la consellera Àngels Chacón?

Àngels Chacón

La destitució de la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, executada pel president Quim Torra per haver-se mantingut fidel a les sigles del PDECat, ha tingut un important efecte col·lateral: el desistiment, de facto, del projecte de construcció d’un macropolígon industrial a Vilanova del Camí (Anoia), localitat natal de la consellera destituïda.

Aquest macropolígon va ser “cuinat” durant el confinament per la pandèmia de la covid-19, que va ser especialment dur a la comarca de l’Anoia, i estava concebut per acollir una gran implantació industrial que ajudés a pal·liar el greu problema de desocupació que pateix aquesta zona. D’entrada, el macropolígon de Vilanova del Camí, que implicava la requalificació de terrenys que actualment són agrícoles i la destrucció d’una zona d’esbarjo, comptava amb el vistiplau de l’alcaldessa de la localitat, Noemí Trucharte (PSC), que governa amb el suport de l’únic regidor del PDECat.

També s’hi va implicar a fons Marc Castells, alcalde d’Igualada i president de la Mancomunitat de municipis de la conca d’Òdena. Igual que Àngels Chacón, que va ser primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada abans de ser nomenada consellera de la Generalitat, Marc Castells ha mantingut la seva militància al PDECat i ha rebutjat apuntar-se a l’aventura que lidera Carles Puigdemont (Junts x Catalunya).

Tot i que el macropolígon de Vilanova del Camí està impulsat, formalment, pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet (Junts x Catalunya), era la consellera Àngels Chacón l’“ànima” d’aquest projecte. En tallar-li el cap, la prevista requalificació de terrenys, que compta amb una important oposició veïnal, ha perdut força.

Per això, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, veient que el vent es girava en contra, ha canviat el seu suport inicial al projecte i, fa pocs dies, l’equip de govern municipal ha manifestat la seva rotunda negativa a la implantació del macropolígon. Sense Àngels Chacón a la conselleria d’Empresa, aquesta polèmica requalificació ha deixat de tenir sentit i empenta política per prosperar.

Precisament, aquest matí hi ha convocada una manifestació a la conca d’Òdena contra els projectes del departament de Territori i Sostenibilitat –entre els quals el de Vilanova del Camí- que volen transformar aquesta zona en una gran plataforma logística al servei de l’àrea metropolitana de Barcelona. La manifestació està organitzada per l’entitat Salvem can Titó i Unió de Pagesos, entre d’altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.