Sánchez i Díaz Ayuso creen un “grup Covid” amb membres dels governs central i madrileny

Torra anuncia controls als viatgers procedents de Madrid, on recomana no viatjar després d'haver-hi anat la setmana passada
Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso
Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso

La reunió d'aquest dilluns entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha conclòs amb l'acord per a la creació d'un "equip Covid" format per membres d'ambdós governs, que es reunirà setmanalment i cooperarà amb l'objectiu de "planificar una resposta unitària contra la pandèmia". Aquest grup comptarà, a més, amb una unitat tècnica i una altra territorial.

La primera reunió se celebrarà aquesta tarda. Hi assistiran els quatre integrants de major rang: el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darías, el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, i el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado. Les propostes del grup, segons s'ha anunciat, serviran com a recomanacions a les actuacions de govern madrileny, que mantindrà les seves competències en la lluita contra la pandèmia.

El president Sánchez ha admès la seva preocupació sobre la situació de Madrid i ha assegurat que el govern espanyol està preparat per "contemplar uns altres escenaris" si les mesures del govern madrileny contra la propagació de la Covid-19, com el pla de confinament selectiu, no donen resultat. "Estem immersos en una lluita epidemiològica, no ideològica", ha afirmat en la roda de premsa, durant la qual Díaz Ayuso, tot i que s'ha queixat que manquen metges i infermers a Espanya perquè "no hi ha oferta educativa" i ha dedicat retrets al govern, també ha manifestat que la trobada d'aquest dilluns marca un "punt i a part".

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat aquest dilluns als catalans no viatjar a Madrid i ha anunciat que s'implantarà un sistema de control de temperatura als viatgers que arribin a aeroports i estacions de tren procedents de la Comunitat de Madrid. No obstant això, ha demanat que sigui aquesta comunitat la que adopti les mesures "necessàries" i que no es permeti sortir de Madrid els ciutadans que no se sàpiga del cert que no estan infectats. El mateix Torra, però, s'hi va desplaçar la setmana passada per assistir a una vista sobre la seva causa per desobediència al Tribunal Suprem encara que no era imprescindible la seva presència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides