Ponsatí compara la repressió a Bielorússia amb Catalunya

Des del PSOE s'ha qualificat de "delirant" les afirmacions de l'eurodiputada i exconsellera de Cultura
Clara Ponsatí a l'Eurocambra
Clara Ponsatí a l'Eurocambra

L'eurodiputada de JxCat i exconsellera de Cultura, Clara Ponsatí, ha comparat la repressió que es viu a Bielorússia amb la que ella considera que ha fet l'Estat espanyol amb l'independentisme català.

Clara Ponsatí posa en el mateix sac "la brutalitat policial, els centenars de detencions, els opositors polítics enviats a la presó o a l'exili" que estan patint a aquesta exrepública soviètica amb la situació que s'ha viscut a Catalunya arran del procés independentista i, en especial, després de la consulta de l'1-O.

Ponsatí ha afirmat, aquest dimecres al Parlament Europeu, que les mobilitzacions que s'estan fent a Minsk, capital de Bielorússia, en contra dels resultats electorals que han perpetuat Aleksandr Lukashenko en la presidència del país, i que estan sent reprimides fins i tot amb el desplegament de l'exèrcit, estan al mateix nivell de la resposta de l'Estat espanyol a les pretensions independentistes catalanes.

L'exconsellera de Cultura de l'executiu de Carles Puigdemont ha dit que n'hi ha prou amb què la cançó L'Estaca de Lluís Llach ressoni a Bielorússia per demanar a la UE que "pari la seva hipocresia si vol ser creïble en la defensa dels drets civils a qualsevol lloc, però, especialment a la Unió Europea".

Davant aquestes declaracions de Ponsatí, el també eurodiputat del PSOE, Ignacio Sánchez Amor, ha qualificat de "delirant" la intervenció de l'exconsellera, que es troba fugida de la justícia espanyola, en el ple del Parlament Europeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides