La Fiscalia mantindrà l’acusació de terrorisme contra 13 CDR

La Guàrdia Civil sosté que els detinguts de l'operació Judes volien fabricar explosius per "materialitzar" la independència
Moment en què la Guàrdia Civil deté un dels CDR

La Guàrdia Civil conclou en dos informes, elaborats pels seus experts en explosius i intel·ligència i remesos a l'Audiència Nacional, que el material obtingut en els escorcolls realitzats a activistes dels Comitès de Defensa de la República (CDR) s'usa per fabricar explosius com amonal -nitrat amònic amb TNT i pols d’alumini-, amosal -amonal amb elements sòdics afegits- i anfo -nitrat d’amoni i combustible derivat del petroli-, informa la Cadena SER. 

També assegura que hi havia termita preparada per ser usada i que la intenció dels investigats era atemptar contra infraestructures estratègiques i ocupar cinc dies el Parlament de Catalunya per "materialitzar" la independència de Catalunya "per qualsevol mètode, inclòs el violent".

Segons la mateixa informació, l'informe d'intel·ligència de la Guàrdia Civil ha arribat a aquesta darrera conclusió creuant i contextualitzant comunicacions i vigilàncies dels membres dels CDR, de manera que afirma que ha corroborat les intencions que els atribueixen.

Per la seva part, la Fiscalia mantindrà l'acusació de terrorisme contra els 13 investigats en l'operació Judes i, segons fonts de la investigació citades per la Cadena SER, la instrucció del cas s'haurà enllestit abans de final d'any.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.