Un fabricant de bateries vol succeir Nissan a la Zona Franca

El president de Foment del Treball anuncia que un inversor hi destinaria 3.500 milions i generaria uns 22.000 llocs de treball directes i indirectes
Treballadors d'empreses auxiliars de Nissan rodejant la planta de la Zona Franca

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat durant una entrevista concedida a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que un fabricant de bateries elèctriques pretén invertir 3.500 milions d'euros en un projecte industrial que ocuparia el lloc que deixarà Nissan a la Zona Franca de Barcelona a partir del desembre del 2021.

Sánchez Llibre, que troba que es tracta d'un projecte "bastant ben elaborat", ha afegit que generaria 3.000 llocs de treball directes i 18.000 llocs de treball indirectes, unes xifres similars a les de Nissan. També ha indicat que aquest fabricant seria el proveïdor de Seat i d'altres plantes del sud d'Europa, però ha evitat especificar més informació sobre el candidat. Aquesta oferta, en qualsevol cas, no és l'única que s'ha presentat per agafar el relleu de la multinacional automobilística japonesa.

El president de Foment ha alertat que si Catalunya no té un fabricant de bateries elèctriques, el sector de l'automòbil pot desaparèixer del territori. El nou conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha valorat molt positivament la notícia i s'ha mostrat obert a atorgar ajudes públiques al futur inversor de la Zona Franca "si tenim marge pressupostari".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides