Qui creu que hi ha dues CUP (una de bona i una de dolenta)?

CUP Núria Gabriel
CUP Núria Gabriel

Oriol Junqueras. L'exvicepresident de la Generalitat, que va governar gràcies a la CUP, considera que hi ha dues ànimes a la formació anticapitalista: hi ha una CUP bona i una CUP dolenta. L'expresident Carles Puigdemont comparteix l'opinió de Junqueras.

De fet, ho especifica el mateix Puigdemont en el seu llibre, M'explico, escrit amb Xevi Xirgu. Concretament, el 2 d'agost de 2016 Puigdemont va anotar que dina amb Junqueras i repassen les últimes novetats. Segons el relat de Puigdemont, Junqueras li retreu que Puigdemont s'hagi reunit amb Anna Gabriel i Benet Salellas, la qual cosa "crea malestar a la resta de la CUP", segons l'aleshores president.

Puigdemont afegeix que Junqueras li va dir que "quan et reuneixes amb la CUP dolenta, la CUP bona es posa nerviosa". Malgrat aquest advertiment, Puigdemont explica que li va dir a Junqueras que també s'havia trobat amb l'altra CUP, la "CUP bona". A més, li deixa clar que manté contactes permanents amb els diferents sectors cupaires.

Malgrat això, l'expresident li comenta al seu vicepresident que no pensa signar cap acord amb la CUP abans de la qüestió de confiança. "La confiança o es té o no es té. No es negocia. I ara mateix, ells [la CUP] l'han perdut", assegura Puigdemont.

Segons es desprèn d'aquest relat, Mireia Boya seria la representant de la "CUP bona", mentre que Anna Gabriel representaria la "CUP dolenta".

Davant la negativa de la CUP el 2016 a aprovar els pressupostos de la Generalitat, Puigdemont es va sotmetre a una qüestió de confiança, que va tirar endavant gràcies a la CUP. Els anticapitalistes es van assegurar que Puigdemont arribaria fins al final en la convocatòria i realització de la consulta de l'1 d'octubre del 2017.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides