PSC i Ciutadans volen saber qui i com va autoritzar l’anunci polèmic de La Grossa de Cap d’Any

La campanya l’ha fet l’agència creativa 'García', que cobra 600.000 euros per dur el compte publicitari de la loteria catalana aquest any
Pàgina inicial de la web de Loteries de Catalunya
Pàgina inicial de la web de Loteries de Catalunya

Els grups de Ciutadans i el PSC han presentat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya per aclarir com ha estat possible que es difongués la campanya de La Grossa de Cap d’Any en què es presentava la loteria com una forma de millorar en l’escala social. El conseller d’Economia i Hisenda i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va explicar, aquest diumenge 16 d’agost, que la campanya no havia estat comunicada al Govern i va anunciar que la retirava perquè “no ens podem permetre cap missatge que pugui frivolitzar sobre la crisi que patim”. A l’anunci es veia la imatge de la senyora que simbolitza La Grossa acompanyada del lema “Et preocupa la distància social? Prova l’ascens social”.

Ciutadans i socialistes volen saber quin recorregut ha fet la campanya polèmica fins que ha aparegut als mitjans de comunicació i les xarxes socials i com pot ser que el Govern no n’estigués al corrent del seu contingut. Els primers anuncis de la campanya van aparèixer a les xarxes socials el 27 de juliol i, tot i que en el seu moment va passar desapercebut, el propi director general de Difusió de la Generalitat, que depèn del departament de Pere Aragonès, Jordi del Río, va publicar un tuit el 3 d’agost qualificant l’anunci de “Una greu errada. De context. De sensibilitat”. No ha estat, però, fins que aquest cap de setmana representants de tots els partits de l’oposició el critiquessin que s’ha retirat la campanya.

Des de 2016, l’agència creativa que s’encarrega de les campanyes de publicitat de Loteries de la Generalitat és García. El contracte, per un any de durada, costa 600.000 euros i García el va tornar a aconseguir aquest any guanyant el concurs convocat per l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de Catalunya (EAJA) per davant de les agències Proximity, IMC, Snoop Barcelona, Vainilla Bross i Emedé. García va ser creada l’any 2009 per dos ex-directius de l’agència Shackleton. L’aleshores directora de la Unitat Comercial i de Publicitat de l’EAJA, Pilar Martín, va ser imputada per haver beneficiat presumptament Shackleton però la causa va ser finalment arxivada. Pilar Martín ha format part de la mesa de la contractació de l’EAJA que ha elegit García per les campanyes de publicitat de La Grossa.

L’oposició demana també si és normal que el govern no tingui coneixement de les campanyes de publicitat de Loteries de Catalunya, quantes insercions publicitàries s’havien fet i a quins mitjans, quants diners havien costat i quin cost tindrà retirar la campanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides