L’hora de l’esquerra

La gent i els partits d’esquerra han de demostrar que existeixen i que juguen fort per defensar les persones més vulnerables en aquests moments que vivim i viurem d’empobriment social. Els darrers anys hem vist com augmentava la desigualtat al sí dels diferents països. La distància econòmica entre els ciutadans més rics i la resta de la ciutadania, especialment la més vulnerable, ha anat creixent de forma desproporcionada, impúdica i immoral.

Mentre creixia la pobresa i la desigualtat, des del poder confortable s’intentava fer creure que la solució a aquest mal era el creixement del Producte Interior Brut, quan cada cop era més evident que aquest creixement tenia dos inconvenients: un, que estava mal repartit i que se’n beneficiaven més els rics que la gent normal, i dos, que era incompatible amb la imprescindible i urgent lluita contra l’emergència climàtica.

El PIB ha caigut de forma espectacular a tot arreu. Alguns partits interessats en desgastar els governs respectius han intentat presentar-ho com una responsabilitat d’aquests governants. Punt amunt punt avall, la caiguda del PIB cal atribuir-la a l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Intentar treure’n avantatges partidistes és lamentable. Tant o més lamentable que intentar treure'n de la mortalitat major en unes comunitats que en d'altres, com han fet dirigents polítics i opinadors sense escrúpols.

La caiguda del PIB s’endurà per davant la tranquil·litat i la mínima seguretat vital de milions de persones i famílies. És evident que els mercats no faran res per ajudar-les. Només els partits i els ciutadans amb conviccions progressistes i d’esquerra poden plantar cara a la seva angoixa i patiment. No hi pot haver excusa, cap altre prioritat que la lluita ferma i valenta contra l’empobriment i les privacions que amenacen, afecten i afectaran tanta gent.

És l’hora de l’esquerra. A Catalunya, a Espanya, a Europa, arreu. Si la deixa passar, el desastre i la tragèdia humana i humanitària estan assegurats. No sé si és la lluita final o n’hi haurà d’altres, però toca que les esquerres s’agrupin i hi posin el coll.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides