Bargalló descarta les targetes menjador durant l’agost

El conseller d'Educació respon als alcaldes de l'àrea de Barcelona amb el compromís de trobar una alternativa
El conseller Josep Bargalló
El conseller Josep Bargalló

La Generalitat de Catalunya ha reiterat aquest dimecres que deixarà de facilitar ajdues mitjançant argetes menjador a partir del 31 de juliol, malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar una moció que exigia a l'executiu de Quim Torra el manteniment d'aquests ajuts per als menors de famílies amb menys recursos, en el marc de la crisi causada per la pandèmia del coronavirus.

Després que diversos alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals Ada Colau i Núria Marín, li adrecessin una carta per demanar-li que reconsiderés la decisió, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha manifestat que les beques menjador -origen de les targetes- corresponen al període del curs escolar i ha descartat atorgar-ne durant l'agost.

El conseller ha argumentat que serien "injustos" si seguissin aplicant aquesta eina, ja que alguns menors de famílies vulnerables se'n beneficien i uns altres reben altres prestacions. A més, ha indicat que l'objectiu en l'actual context és facilitar el menjar d'aquests infants, objectiu per al qual considera que la targeta facilitada fins ara no és l'opció òptima.

Bargalló, això sí, s'ha compromès a cercar una alternativa per garantir l'alimentació dels menors en risc d'exclusió durant el mes d'agost. Un "ajut als ajuntaments que estan fent aquesta feina", ha indicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides