16 alcaldes metropolitans reclamen a la Generalitat que mantingui les targetes moneder

Critiquen que no han pogut debatre amb el govern la decisió de retirar-les, que afecta l'accés a les beques menjador dels infants vulnerables
Ada Colau, intervenint a l'Ajuntament de Barcelona
Ada Colau, intervenint a l'Ajuntament de Barcelona

16 alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona han adreçat una carta als consellers Chakir el Homrani i Josep Bargalló perquè el govern de la Generalitat "reconsideri la decisió de finalitzar els ajuts alimentaris via targetes moneder i que durant totes les vacances escolars, de manera excepcional per la situació de crisi, aquesta sigui la fórmula per donar resposta a les necessitats d'alimentació dels infants i adolescents en situació de major risc d'exclusió social".

En la carta, remesa amb data d'aquest dimecres, 29 de juliol, els alcaldes traslladen als titulars del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del Departament d'Ensenyament la seva preocupació i desacord per la instrucció adreçada per la Generalitat als consells comarcals i al Consorci d'Educació de Barcelona de tancar les targetes moneder aquest 31 de juliol. Així mateix, els reclama que el govern destini recursos que ha rebut dels fons d'emergència de la Covid-19 als menors en situació de vulnerabilitat.

Els alcaldes hi lamenten que han conegut la decisió a partir de la difusió de la instrucció i que no han "tingut l'oportunitat de debatre-la conjuntament i analitzar-ne les conseqüències". També hi manifesten que des dels ajuntaments "seguirem reforçant les nostres línies d'ajuts d'alimentació".

Els alcaldes signants de la carta remesa a El Homrani i Bargalló són Ada Colau (Barcelona), Núria Marín (L'Hospitalet de Llobregat), Antonio Balmón (Cornellà de Llobregat), Lluís Mijoler (El Prat de Llobregat), Pilar Díaz (Esplugues de Llobregat), Carles Cordón (Cerdanyola del Vallès), Raquel Sánchez (Gavà), Xavi Paz (Molins de Rei), Laura Campos (Montcada i Reixac), Eva M. Menor (Badia del Vallès), Xavier Garcés (Barberà del Vallès), Mercè Esteve (Begues), Joan Playà (Castellbisbal), Maria Miranda (Castelldefels), José Ignacio Aparicio (Cervelló) i Xavier González (La Palma de Cervelló).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides