Simón considera que el Govern català ha pres algunes mesures massa tard

Espanya té 361 brots actius de coronavirus, però descarta trobar-se en una segona onada
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha opinat que la Generalitat s'està prenent "seriosament" la resposta al coronavirus però ha reiterat que algunes mesures s'han pres tard. "Ara s'ho han pres seriosament" i són "conscients dels riscs als quals s'exposen" tant des d'una perspectiva sanitària com socioeconòmica, ha dit en roda de premsa aquest dilluns a la tarda.

Segons Simón, s'han adoptat mesures "molt valentes" i ha esperat que la població també s'ho prengui "molt seriosament". El director del CCAES ha demanat "no abaixar la guàrdia" i ha xifrat en 361 els brots actius a l'Estat espanyol, amb 4.100 casos associats.

Tot i els brots, Simón ha opinat que no estem en una "segona onada" del virus però ha dit que és difícil de valorar. En global a l'Estat espanyol, Sanitat considera que "la transmissió no està descontrolada" i el director del CCAES ha remarcat que la situació "no és homogènia". La incidència del virus és "molt desigual" i hi ha zones amb un nombre de casos molt elevat, com Catalunya, l'Aragó o Navarra i d'altres, la majoria, que estan molt per sota de la mitjana estatal.

La mitjana d'edat de les persones infectades continua disminuint i això fa que el risc d'hospitalització sigui menor, per molt que hi sigui. En les dones, l'edat mitjana dels positius és de 43 anys i en els homes de 40.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides