Torra carrega contra Omella pel procés

Reprodueix vídeo

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dedicat diversos retrets al cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, per la seva actitud envers el procés sobiranista, durant la roda de premsa extraordinària que ha convocat aquest dilluns al matí per demanar als ciutadans que extremin les precaucions per evitar que els contagis de Covid-19 desbordin l'atenció sanitària primària.

En concret, preguntat pel fet que Omella hagi esgrimit la llibertat de culte per defensar de la missa celebrada aquest diumenge amb 500 persones a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona, Torra ha retret al cardenal que, segons ell, "durant aquests anys" s'ha "oblidat" de la Constitució i de drets fonamentals, en particular del dret de manifestació i de la llibertat d'expressió, i que "no hagi aixecat la veu ni un cop per condemnar la repressió que viu Catalunya".

Així mateix, Torra ha anunciat que ha ordenat al Departament de Salut que obri un expedient sancionador contra l'Arquebisbat per la celebració a la Sagrada Família de la missa en memòria dels morts per coronavirus, adduint que tothom és igual davant la llei i "l'església, també".

Omella, que també és el president de la Conferència Episcopal espanyola, havia anunciat un recurs contra la prohibició de les reunions de més de 10 persones en l'homilia d'aquest diumenge, pronunciada en una missa que per l'afluències de feligressos transgredia les restriccions del govern, durant la qual també ha rebutjat perdre el temps amb "discussions inútils" i ha afirmat que "no és temps d'enfrontaments".

Torra, parlant a títol personal, ha manifestat que és catòlic, que es va criar amb els jesuïtes i que és pròxim a la Teologia de l'Alliberament. També ha afegit que és amic de capellans que treballen a Bellvitge i la Mina, i que la seva Església és "la que està amb els pobres".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides