Silenci eixordador de Tsunami Democràtic

La campanya de mobilització independentista sorgida el 2019 no s’ha pronunciat respecte les citacions judicials de gairebé 200 manifestants que van tallar la frontera a proposta d’aquest moviment independentista anònim
La Jonquera tallada per simpatitzants de Tsunami Democràtic.
La Jonquera tallada per simpatitzants de Tsunami Democràtic

El passat 14 de gener va ser la darrera data en què Tsunami Democràtic, la campanya de mobilització independentista sense promotors identificats sorgida el 2019 arran de la sentència del procés independentista, va publicar una piulada pròpia. Des d’aleshores, i tret d’un retuit al febrer d’Alerta Solidària, el grup d’advocats que coordina la defensa de molts encausats per haver participat en mobilitzacions independentistes, el silenci d’aquest moviment independentista a les xarxes socials és eixordador.

Ni tant sols aquest dimecres 22 de juliol aquesta campanya de mobilització independentista ha fet una piulada de recolzament als 196 manifestants als quals el Jutjat d’Instrucció número 4 de Figueres ha citat per haver tallat, a proposta de Tsunami, la frontera a l’AP-7 amb França els dies 11 i 12 de novembre de 2019.

La interlocutòria judicial recull que els protestants van tallar l’AP-7 “per interrompre la lliure circulació de persones i mercaderies”, que van muntar “barricades” damunt la calçada i que també van instal·lar-hi un escenari. Als investigats se’ls imputen delictes de desordres públics i danys.  

El passat mes de febrer el digital Vilaweb recollia els testimonis d’alguns activistes que van seguir les instruccions de Tsunami i que van ser denunciats posteriorment per haver dut a terme accions de protesta. Un dels testimonis que recollia aquest diari digital és el d'Ylènia Morros, que va assegurar que no es presentaria a declarar i es mostrava decebuda per Tsunami:  "En el moment que convoquen, penses que tindràs el seu suport fins al final. I a nosaltres no ens han dit res. Ni a nosaltres ni a ningú després de l'acció del Camp Nou. Suposo que, si al final hi ha multes, donaran la cara, però de moment ens sentim desemparats", assenyalava.

Cal destacar, però, que Tsunami va afirmar en un tuit el passat 14 de gener que donaria “suport econòmic i tècnic a les persones denunciades o sancionades per les accions" que havia convocat.” Així mateix, afegia que també recolzava als que declaraven als jutjats de Girona pel tall de l'AP-7. Fins i tot, la campanya de mobilització independentista incloïa una adreça de correu electrònic per qui sol·licités aquest suport.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.