Mor l’escriptor Juan Marsé

L'autor de la novel·la 'Últimas tardes con Teresa' era un referent de la literatura de postguerra
Juan Marsé

L'escriptor barceloní Juan Marsé ha mort als 87 anys. És un dels autors fonamentals de la literatura espanyola contemporània i conegut sobretot per la seva obra mestra Últimas tardes con Teresa (1966), ambientada a Barcelona. També és autor d'altres títols ancorats a la ciutat, com Ronda del Guinardó. Ha mort la nit d'aquest dissabte a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Marsé va formar part d'un grup d'autors de postguerra conegut com a Generació dels 50 o Escola de Barcelona, que van empènyer el sector editorial a la capital catalana i retrataven la societat espanyola des del realisme social crític. Altres exponents d'aquest grup són Jaime Gil de Biedma, Terenci Moix, Manuel Vázquez Montalbán, Carlos Barral, Juan Goytisolo i Eduardo Mendoza. Van tenir gran èxit als anys 70 i 80 i la seva obra va alimentar la joventut de la següent generació d'intel·lectuals d'esquerres de la ciutat, l'anomenada Gauche Divine.

Marsé va néixer dient-se Juan Faneca Roca i era fill d'una família republicana, criat entre Gràcia, el Guinardó i el Carmel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides