Simón titlla de “sobreactuació” l’obligatorietat de la mascareta a Catalunya

L'epidemiòleg situa el Segrià en "zona de risc" i diu que el govern espanyol vigila la situació catalana
Fernando Simón, amb una mascareta

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha opinat, sobre l'enduriment de l'obligació de dur mascareta, que és millor "sobreactuar" i "anar un pas més enllà" en les mesures per evitar contagis de coronavirus. Simón ha dit que no veu un problema. "A mi tot el que sigui sobreactuar no em preocupa. Em preocuparia no actuar el mínim necessari", ha afirmat aquest dijous en roda de premsa. Tot i això, Simón tampoc ha defensat la mesura que ha aplicat la Generalitat i ha dit que "la millor mascareta és la distància social".

També ha dit que la comarca del Segrià es troba en "zona de risc" pel que fa a la situació de la Covid-19 i que el govern espanyol segueix "amb especial interès" els brots de la zona perquè "fora d'això no hi ha brots especialment importants" a la resta de l'Estat.

Simón ha afirmat que és "molt probable" que "continuïn sorgint brots fins a setembre i octubre" en l'àmbit de la fruita i ha recordat que es tracta d'una "activitat essencial". Això, ha apuntat, requereix prendre mesures de prevenció i tot i així suposarà "assumir riscos marginals".

Simón ha dit que no troba necessari de moment apostar pel confinament domiciliari, tot i que hi ha "un cert grau de transmissió comunitària, que és petit i es produeix perquè inclou Lleida", però reconeix la situació està "molt controlada i no sembla que generi un número excessiu de casos".

10 morts en una setmana

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat ha registrat aquest dijous 241 nous positius de covid-19, fet que suposa una lleu reducció en comparació amb els 257 notificats dimecres, el que situa en 253.056 les persones que s'han infectat pel nou coronavirus. Respecte a les morts, Sanitat ha notificat de 10 morts en l'última setmana, situant-se la xifra total de morts des de l'inici de la pandèmia en els 28.401, un més que el dimecres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides