La gestió de Vergés del brot de Lleida centra les crítiques de l’oposició

El PPC en demana la dimissió i el PSC qüestiona que estigui capacitada per encapçalar la conselleria de Salut
Alba Vergés, al Parlament

La gestió dels brots de coronavirus al Segrià ha marcat la sessió parlamentària de control al Govern. PSC i PP han criticat la consellera de Salut, Alba Vergés, per haver decidit "tard" el confinament de la comarca del Segrià i han apuntat que l'executiu no controla la situació. Els populars fins i tot n'han demanat la dimissió.

En el torn de resposta, Vergés ha defensat que la seva conselleria ha pres les decisions quan tocaven i ha recordat que el Govern va actuar amb anticipació al Segrià: "Fèiem cerca activa de casos quan no hi havia ni un positiu".

El president del PPC i diputat del Parlament, Alejandro Fernández, ha demanat la dimissió de la consellera per la seva "incompetència" en la gestió de la Covid-19. Fernández ha carregat contra Vergés per haver admès que havia "ocultat informació" sobre la situació al Segrià per no generar alarma. "Ningú no li ha explicat que en les societats democràtiques no s'amaga informació sota cap pretext?", li ha preguntat el diputat. Segons Fernández, la consellera és "incapaç" de gestionar i informar a la vegada i ha demostrat tenir un concepte de democràcia "discutible".

D'altra banda, la diputada del PSC-Units Assumpta Escarp també ha carregat contra la gestió de Vergés i ha qüestionat que sigui la millor persona i que estigui capacitada per encapçalar el departament. La diputada li retreu que s'anunciés el confinament perimetral del Segrià dissabte quan "molta gent havia marxat de cap de setmana" i considera que ha quedat clara la "incapacitat" del rastreig dels casos positius.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides