José Antich fa publicitat per a Presidència de la Generalitat

El director del diari 'El Nacional' ha rebut l’encàrrec de crear una campanya contra la covid-19
José Antich a TV3

Una empresa del Grup Les Notícies de Catalunya, propietat del director d’El Nacional, José Antich, va rebre l’encàrrec del departament de Presidència de la Generalitat de crear la campanya Tanca la porta al coronavirus en el marc de la contractació pública tramitada d’emergència durant la pandèmia de la covid-19. L’adjudicació del servei a aquesta empresa –Una Mirada Informativa Especial– es va fer el 30 d’abril per un valor total de 21.211 euros. 

Una Mirada Informativa Especial va ser constituïda l’octubre del 2018 i el seu administrador únic era, en aquell moment, José Antich. Es va crear com una societat unipersonal de la qual l’únic soci era el grup Les Notícies de Catalunya. El capital inicial era de 30.000 euros i la seva seu es va situar al número 46 del carrer Numància, al mateix local on hi ha la redacció d’El Nacional. Pocs dies després de la constitució de l’empresa, Cristina Coll en va ser nomenada administradora única. Cristina Coll va ser directora general de La Vanguardia, en l’època que Antich en va ser el director; també havia estat directora general de Premsa Catalana, empresa editora del diari Avui, a més d’haver estat consellera de l’Agència Catalana de Notícies. 

La Secretaria de Comunicació i Mitjans de Comunicació, dirigida per Antoni Molons, va ser l’encarregada pel govern català de “coordinar les accions per la conceptualització i posterior inserció als mitjans de comunicació d’una campanya per comunicar al conjunt de la ciutadania que malgrat l’aixecament del confinament total no es pot abaixar la guàrdia ni relaxar-se”.

L’objecte social d’Una Mirada Informativa Especial és “l’edició i impressió de notícies i premsa en general, en suport digital o en qualsevol altre tipus se suport, oral, gràfic, radiofònic, televisiu o qualsevol altre mitjà de comunicació”. No es coneixen altres campanyes de creativitat publicitària en què hagi participat aquesta empresa, especialitzada en la creació d’aplicacions digitals, com les que fan servir diverses seccions d’El Nacional.  Presidència va justificar el contracte d’urgència sense concurs per “l’estat d’alarma i la protecció de l’interès general”.

Xavier Trias: “He estat ingressat. Poca broma!”
La proposta que Una Mirada Informativa Especial va fer al departament de Presidència de la Generalitat perquè li encarregués l’spot institucional Tanca la porta al coronavirus incloïa la participació de Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i un dels interlocutors de confiança del Govern de la Generalitat durant la pandèmia de la covid-19. Finalment, però, qui diu a l’espot les paraules que li havien reservat és Núria Bosch, la vicepresidenta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona: “Un cop més, com a societat, hem respost i ens hem quedat a casa”.

Hi intervenen tres persones més. Són la presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Paola Galbany; el president del Consell de Metges de Catalunya, Josep Vilaplana, i l’exconseller de Sanitat i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. Trias recorda: “He estat ingressat. Poca broma! No podem badar!”. I tanca l’espot dient. “Queda’t a casa”.

L’spot dura 27 segons i té molt poques visualitzacions a Youtube. L’encàrrec de Presidència incloïa la conceptualització, la preproducció, la producció, la postproducció i l’adaptació a televisió, mitjans digitals i xarxes socials. “El servei ha estat executat correctament”, conclou.

Ramon Piqué i el misteri de l’agència Tractor
Presidència de la Generalitat ha encarregat, ara per ara, tres campanyes institiconals per fer arribar instruccions a la ciutadania sobre com actuar davant la pandèmia de la covid-19. A més, de Tanca la porta al coronavirus, realitzada per Una Mirada Informativa Especial, n’ha contractat dues més: Queda’t a casa, contractada a Vainilla Bross, i Nova normalitat, encarregada a Tractor SCP.

Queda’t a casa va ser el primer espot institucional difós per Presidència. Es va adjudicar el 22 d’abril per 21.991 euros. I Nova normalitat es va adjudicar el 9 de juny per 54.450 euros. L’empresa a la qual el departament que dirigeix Meritxell Budó ha encarregat la creativitat d’aquesta darrera campanya és del tot desconeguda al sector publicitari. L’spot l’ha donat a conèixer Ramon Piqué, membre dels equips de campanya de ­JxCat, i germà del cap de Comunicació del departament d’Interior, Joan Maria Piqué, i del redactor d’El Nacional, Antoni Maria Piqué.

Ramon Piqué ha penjat el vídeo d’aquesta campanya institucional al seu canal d’Instagram, on conviu amb nombroses imatges de reunions de treball i actes de JxCat i de suport a Carles Puigdemont. “On the road again amb aquesta cosa tan maca que hem fet”, diu Piqué en el text que acompanya l’espot, on agraeix la col·laboració, entre altres, de Laia Vilajoana, exdirectora de l’agència Altraforma, imputada per fer factures falses en el cas Palau

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides