El Segrià dobla els positius de Covid-19 en una setmana i encén les alarmes

El Govern català no descarta acabar decretant el confinament domiciliari de tota la zona afectada
Hospital de campanya, al costat de l'Arnau de Vilanova

La comarca de Segrià ha doblat els positius per coronavirus en una setmana, passant dels 266 de la setmana del 22 de juny als 524 dels últims set dies. Des de l'inici de la pandèmia, la comarca catalana acumula 2.541 casos. La retrospectiva mostra cinc casos detectats aquest diumenge i 65 dissabte. El canvi de tendència es va produir per Sant Joan, ja que el 26 de juny es van comunicar 86 positius.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha admès avui que "hi ha transmissió comunitària". El seu departament ha fet una crida a professionals sanitaris de tota Catalunya perquè es traslladin a Lleida, per donar suport a l'emergència sanitària.

Salut ha comunicat aquest dilluns que a la comarca confinada hi ha un total de 14 brots detectats. Aquesta xifra suposa que la taxa d'afectació del virus al territori és 20 vegades superior a la resta de territoris de Catalunya.

La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, preveu que durant 10 o 15 dies continuïn augmentant els casos perquè les tendències, ha dit, "no canvien d'un dia per un altre". Si en 15 dies, però, la incidència del virus no baixa, Salut no descarta mesures més extremes com el confinament domiciliari.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides