L’auditoria del ‘Barçagate’ surt positiva encara que no fa net

L'informe diu que ningú ha ficat la mà a la caixa com suggeria Emili Rousaud
Bartomeu

Mesos de recerca i d'autoria no han servit per saber molt més del que ja es coneixia al voltant del Barçagate quan va explotar en el seu dia, provocant una doble despesa d'anàlisi sobre un cas que a la fi no ha fet més que reflectir la improvisació i la dinàmica erràtica de la directiva i del seu equip executiu.

La certesa que un alt càrrec del FC Barcelona, Jaume Masferrer, va contractar els serveis d'I3Venture per al monitoratge de les xarxes socials no ha suposat cap novetat. Sí que ho ha estat que l'encàrrec no inclogués la recerca d'indicis de la creació de comptes anònimes per influir en les xarxes socials sobre aspectes i qüestions que a la Junta no li donaven avantatge.

Precisament la batalla a les xarxes estava perduda des de fa anys i se suposa que la inversió a I3Venture, a través de diverses societats i ocultant els pagaments al tresorer de la directiva mitjançant factures fraccionades per sota de 200.000 euros tenien com a propòsit recuperar terreny.

El Barça, però, no l'hi ha preguntat a PriceWC per la senzilla raó que no volia conèixer la resposta, limitant-se a saber si contra les factures emeses i pagades existia una justificació en material i serveis prestats equivalents i a preu de mercat.

La resposta és tranquil·litzadora des d'aquest punt de vista, ningú ha ficat la mà a la caixa com suggeria Emili Rousaud i s'ha corroborat el resultat del primer informe de Compliance, de la seva cap i responsable, Noelia Romero, que va ser apartada del seu lloc, suspesa provisionalment de sou i feina.

Sobre la possibilitat d'haver promogut el joc brut en les xarxes en contra de l'oposició i de determinades actituds i comportament d'alguns professionals és una pregunta que queda resposta per la mateixa absència d'interès a esbrinar-ho i, si escau, assumir les responsabilitats corresponents.

El principal assenyalat, Jaume Masferrer, va ser apartat del seu càrrec com a responsable de l'àrea de presidència, encara que ha mantingut la seva retribució íntegra. Ara és possible que segueixi apartat amb condicions però no per haver causat una pèssima imatge a la junta sinó com a represàlia del conjunt dels directius que s'han sentit maltractats i ignorats per la seva supèrbia, arrogància i, segons els afectats, enorme incompetència.

Finalment, doncs, no passarà res greu ni res que canviï l'estat de coses, ja que les dades són, per a la Junta de Josep Maria Bartomeu, millors del que s'esperava i capaces, des de la seva interpretació de cara a l'opinió pública, de netejar part de la molta porqueria que el Barçagate li va tirar des de fora i des de dins.

Una altra cosa és que el desenllaç, tardà, incomplet i epidèrmic, deixi sobretot ombres i sospites que tampoc des del club s'ha pretès arribar fins al fons de l'assumpte.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides