A què es nega Marta Pascal?

Marta Pascal
Marta Pascal

Marta Pascal, que va deixar el PDECat per liderar el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), el qual celebra el seu congrés fundacional aquest dissabte, 27 de juny, s'ha negat a què sigui una persona d'Units per Avançar la que lideri la candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya, quan el president Quim Torra les convoqui.

Pascal, que formalment serà elegida secretària general, vol seguir les passes del PNB, en el qual el president del partit i el candidat a la presidència són dues persones diferents.

Així, segons expliquen fonts que coneixen les converses entre el PNC i Units, Pascal s'hauria negat en rodó que Ramon Espadaler i Albert Batlle fossin el primer de la llista.

Fins i tot, expliquen que l'eventual coalició entre les dues formacions no està, a hores d'ara, anant per bon camí. Mentre que el PNC es declara sobiranista no unilateralista, Units està fent una crida a agrupar els nacionalistes. Tot i això, des de sectors polítics, mediàtics i econòmics s'està intentant ressuscitar el que havia representat Convergència i Unió.

Pascal compta amb el suport de veterans de CiU, com Lluís Recoder, Jordi Xuclà i Carles Campuzano, qui ja ha fet pública la seva baixa del PDECat. Pascal hauria rebut la benedicció de Jordi Pujol per tirar endavant el partit.

El projecte d'estatuts del PNC que es debatrà dissabte vinent dibuixa una formació de tall clàssic, on s'admeten reunions telemàtiques, però fins i tot s'hi especifica que els dirigents del nounat partit seran elegits pels delegats del congrés. No parla, en canvi, ni de primàries internes ni de vot universal dels afiliats, fórmules que sí que van ser adoptades durant el lideratge de Pascal en el PDECat.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari