El Parlament exigeix a Jordi Pujol que retorni els diners que va defraudar a l’Agència Tributària

Tots els grups polítics, inclòs JxCat, han avalat la proposta de resolució presentada per Ciutadans
Jordi Pujol

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una proposta de resolució en la què s’exigeix a l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que retorni els 885.651 euros que va defraudar a Hisenda per la fortuna personal ocultada durant anys a Andorra i per la qual l’Agència Tributària no li pot reclamar el pagament en haver prescrit el delicte.  

En aquest sentit, la iniciativa presentada per Ciutadans assenyala “la conveniència i la necessitat” de que Jordi Pujol “regularitzi de manera immediata i voluntària las quantitats pendents amb l’Agència Tributària que hauria defraudat físicament”. La proposta de resolució també “condemna les conductes il·legals i corruptes consistents en l’ocultació de patrimoni i la defraudació de quotes tributàries” de l’expresident català.

Tot i haver-hi votat favorablement, JxCat ha assegurat que Ciutadans té una “intencionalitat oculta” i busca tapar “l’obra de govern de Pujol”.  A més, el diputat d’aquest grup parlamentari, Marc Solsona, ha reclamat no convertir la Comissió d’Afers Institucionals en una comissió d’assumptes interns o en una comissió parajudicial.

Per la seva part, José Rodríguez (ERC),  ha afirmat que al Parlament "no li cauen els anells a l'hora de qüestionar els expresidents de la Generalitat". El diputat republicà ha sol·licitat també investigar les presumptes irregularitats de la monarquia o les “cloaques de l’Estat”.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari