El TSJC envia el conseller Solé a judici per l’1-O

El titular d'Exteriors serà jutjat per desobediència per haver facilitat la votació com a alcalde d'Agramunt
El conseller Bernat Solé
El conseller Bernat Solé

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert aquest divendres judici oral per desobediència a Bernat Solé, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. La magistrada instructora, Mercedes Armas, considera que Solé, com a alcalde d'Agramunt, va facilitar dos centres educatius de titularitat municipal per a la celebració del referèndum sobre la independència de Catalunya de l'1 octubre del 2017.

Solé, que va entrar a formar part del govern català el març passat en substitució d'Alfred Bosch, afronta una petició de pena de presó d'un any i mig i el pagament de 24.000 euros de multa, formulats per la Fiscalia. Al conseller se l'acusa d'haver desobeït l'autoritat judicial no només per la cessió de locals, sinó que també se'l responsabilitza de la presa de decisions per a l'ocultació de les urnes als agents policials i d'haver instat a anar a votar en un acte organitzat el 25 de setembre del 2017 al Teatre Casal d'Agramunt.

La Fiscalia, que no ha sol·licitat cap mesura cautelar, esgrimeix que els fets pels quals s'envia a judici el conseller Solé per desobediència van tenir lloc després que la Delegació del Govern li comuniqués la suspensió decidida pel Tribunal Constitucional, que va instar-lo a impedir o paralitzar les iniciatives que ignoressin o eludissin la resolució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides