Barcelona controlarà l’aforament de les platges amb càmeres i videosensors

El consistori de la capital catalana recomana als usuaris consultar el web municipal abans de desplaçar-s’hi per saber l’afluència d’ocupació de cadascuna d’elles
La mascareta serà obligatòria a la platja per caminar o bé si no es poden mantenir les distàncies
La mascareta serà obligatòria a la platja per caminar o bé si no es poden mantenir les distàncies

L’Ajuntament de Barcelona controlarà, a partir del proper dilluns 8 de juny en cas que la ciutat passi a la fase 2, l’aforament de les platges a través de les càmeres instal·lades a la Torre Mapfre i de videosensors, que donaran a conèixer en temps real quina és la ocupació de les platges en cada moment i, en conseqüència, evitar així aglomeracions. Així mateix, el consistori barceloní ha informat en un comunicat que s'instal·laran tanques de fusta i cordes, amb punts d'entrada per si cal restringir temporalment l'accés, a les platges més concorregudes de Ciutat Vella (Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta i Somorrostro). En funció de l'afluència de la resta de platges, situades al districte de Sant Martí, és possible que també s'implementi més endavant aquesta mesura. 

Es reforçarà també el personal d’informació i s’indicarà als usuaris que es trobin en zones on hi hagi una alta concentració de quines són les platges menys concorregudes.

D’altra banda, el consistori col·locarà a les platges torretes informatives amb les mesures que cal adoptar per accedir-hi, i recomana als usuaris visitar el web municipal abans de desplaçar-s’hi, ja que s’indicarà a través de “semàfors virtuals” la afluència de les mateixes:

  • Indicador verd: ocupació baixa de menys del 40%. 
  • Indicador groc: ocupació normal, entre un 40 i un 60%.
  • Indicador taronja: ocupació alta, d’entre el 60 i el 80%, recomanació d’anar a altres platges amb menor afluència de persones.
  • Indicador vermell: ocupació molt alta de més del 80%.

L’ocupació de les platges, segons fonts municipals, es mantindrà entre les 25.000 i les 38.000 persones com a màxim, ja que el barem té en compte si els banyistes van sols o acompanyats. 

L’ajuntament també ha assenyalat que les platges disposaran, com cada estiu, de servei de salvament i socorrisme, i que les dutxes i els rentapeus s’hauran d’utilitzar de forma individual. A la vegada, aquestes tindran un labavo públic i es reactivaran les platges de gossos.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.