Les eleccions tornen a marcar les discrepàncies entre els dos socis

Les diferències, discussions i enfrontaments entre JxCat i ERC no s’aturen. Passades les primeres setmanes –i les més greus– de la crisi sanitària, i amb la llum al final del túnel del desconfinament, han tornat els recels, les sospites i el criteri partidista en molts dels seus arguments defensats al Consell Executiu o al Parlament.

Els primers a tirar la pedra van ser els republicans, quan van posar un altre cop damunt la taula la necessitat de “consensuar la data” de les eleccions anunciades per Quim Torra i que encara està en l’aire. ERC argumenta que si no es posa un horitzó clar, podria acabar sent el Suprem, amb la resolució definitiva de la inhabilitació de Torra, que decideixi quan es votarà. Des de JxCat asseguren que no tenen cap pressa per fixar la data i que ara no és el moment, encara en plena pandèmia.

Però la veritat és que molts dels seus moviments polítics també supuren interès partidista. Per exemple, JxCat no ha dubtat a aliar-se amb l’oposició al Parlament per crear una comissió d’investigació sobre les residències durant la Covid-19, posant així les conselleries d’ERC en una situació molt compromesa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides