Sánchez anuncia que a partir del 2 de maig es podrà fer esport i passejar

El govern espanyol aprovarà dimarts al consell de ministres el pla de desconfinament de l'Estat
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha tornat a comparèixer aquest dissabte al vespre per anunciar que a partir del pròxim 2 de maig es permetrà als ciutadans sortir a fer passejos acompanyats de la gent amb què convisquin i també exercici físic individual.

Aquest diumenge es començarà per un alleujament del confinament amb la sortida dels menors de 14 anys durant dues hores diàries i, si l'evolució de la pandèmia és positiva, posteriorment, a partir del 2 de maig, es permetran aquestes sortides per passejos i activitat física.

Durant la seva compareixença, Sánchez ha deixat clar que "només vencerem el virus quan tinguem una vacuna", i que per això "encara queden mesos". Però sí que ha indicat que "li podem guanyar batalles parcials", com el fet que "el nombre de recuperats diaris ja supera el nombre de contagiats".

El president espanyol també ha concretat com serà la desescalada: gradual -"no recuperarem de cop tota l'activitat i la mobilitat social, sinó per etapes-; asimètrica -"dependrà dels territoris"-, i coordinada -"es regirà per les mateixes regles". A més, Sánchez ha assegurat que "la desescalada serà en equip", i ha insistit: "Vam entrar junts i sortirem junts com a país".

El pròxim dimarts el Consell de Ministres aprovarà el pla de desescalada, que Sánchez presentarà als ciutadans el mateix dia. "La màxima de prudència com a regla general la tindrem molt present en aquest pla", ha afirmat, i ha assenyalat que "estarà basat en el criteri dels experts".

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari