La Generalitat obre la porta a què els presos del procés surtin a treballar

Seran confinats a un mòdul diferent per evitar el risc de contagi de la Covid-19
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

El Departament de Justícia de la Generalitat ha decretat que tots els empresonats i que estan classificats en el tercer grau o bé en l'article 100.2 del règim penitenciari poden començar a incorporar-se als seus llocs de treball, sempre que les companyies romanguin obertes en formar part dels serveis essencials.

D'aquesta manera, els polítics catalans que compleixen penes de presó pels fets de la tardor de 2017 podrien reincorporar-se a les seves feines. Així, ja ho han fet Jordi Cuixart, Josep Rull i Jordi Turull, i es preveu que en breu ho faci Joaquim Forn. Malgrat això, altres no poden fer-ho, doncs, per exemple, la Universitat on Oriol Junqueras hauria de fer classes està tancada i els alumnes segueixen el curs telemàticament.

Com a mesura preventiva, totes les persones que surtin de les presons per anar a treballar es traslladaran a un mòdul diferent per evitar el risc de contagi de la Covid-19 a la resta de la població penitenciària.

De les 1.841 persones classificades en tercer grau, només n'hi ha 188 a la presó, segons les dades facilitades pel departament de Justícia que dirigeix Ester Capella. Així, la majoria han fet el confinament en els seus respectius domicilis.

La limitació d'entrades i sortides dels interns s'aplica des del 16 de març. A partir d'avui, dimecres, els interns amb feina podran sortir a treballar.
Per altra part, el departament de Salut ha diagnosticat 58 presos positius per coronavirus. Quatre d'ells ja han estat donats d'alta.

De la resta, 16 estan ingressats a l'Hospital Penitenciari de Terrassa; 32, a la unitat Covid-19 del mòdul 4 de Quatre Camins; dos a la unitat de Brians-2; dos a la infermeria de dones de Brians-1; un en un hospital convencional i un més al seu domicili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides